02 oktober 2019

Doi Inthanon inte höjdpunkten på dagsturen


Tredje gången gillt.

Ja det stämmer riktigt bra på tisdagens tripp till toppen av Thailands högsta berg, utlöpare från Himalaya.

Första gången för mig var i oktober 2010 med regn och obetydlig sikt. Året därpå något bättre väderförutsättningen. Men alltså i år - en fullträff. Och i och med att jag varit på toppen tidigare var det annat som blev höjdpunkter på dagsturen.

Trion på tur var bilägaren Bengt, Yu som var ledig från Montha Hotel och jag som fick äran att köra bilen upp till toppen. 
Hemvägen valde vi genom, för oss alla tre i bilen, jungfrulig mark. Väg 1284 förbi Khun Wang med ett mysigt, men stängt kafé. Kaffet fick vi nära de många Elephant Camps i Mae Win för att sedan komma ut på stora vägen strax efter Mae Wang. Lunch med dignande maträtter tog vi vid Khun Klang efter nerfarten och strax innan väg 1284.


Det var längs väg 1284 som det mesta hände (förutom fika då). Dock missade vi det bästa fotoobjektet, ett gäng härliga barn som gick barfota på vägen i en liten by.
Badande vattenbufflar, "plastodlingar", ett gammalt strävsamt par, vattenfall, slingrande väg och mäktig natur och utsikt upp mot bergsmassivet som utgör högsta punkten i landet var andra upplevelser.

 


Mata duvor är ju förbjudet,
men ge Egg tart och Chicken Paj till bergets orädda fåglar var problemfritt.
Nu, framme vid väg 1284.
Vattenbufflar som gottar sig i en lerig pöl.
När bondkvinnan kom visste de direkt att är det var dags att gå hem.
Stängt kafé - och öppet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar