02 december 2019

Enduro cykel i Doi Suthep

För tredje året (i rad) arrangerades i helgen ICE, International Chiang Mai Enduro. Med cirka 200 deltagare. Ett riktigt kraftprov.
Stort internationellt inslag, de jag kom i kontakt med var från USA, Vietnam, Filippinerna, Kanada och Thailand förstås. Cirka 10% av deltagarna var från hemlandet. Elva tappra kvinnor var bland de 200 åkarna. Cyklisterna startade i omgångar från klockan 07.30 med de bästa först. Många höll på i 4-5 timmar.

Två dagar i sträck i bergstrakterna Doi Suthep och Doi Pui, djungelstigar och i söndags ett åtta km långt avsnitt på stora landsvägen mot Doi Suthep till andra utsiktspunkten. Därifrån ett race på tid till slutmålet bakom restaurang Galae, som ligger en bit upp efter förlängningen av Suthep road.

Mitt första foto-stopp var där en djungelstig kommer fram bakom Wild coffee Bistro och Neo Café. Jag hade tagit reda på platsen veckan innan och kom fram genom att läsa markeringspilarna "baklänges". Till den platsen kom också en arrangörsbil med vatten.

Bland de första cyklisterna som kom ur skogen var en kvinna och mycket riktigt, hon var rankad i första startgrupp. En hårding från USA-Kanada.
Själva cyklingen har inga prispengar, de åker för att det är kul. Men pokaler delas ut, gjorda av lokala konstnärer i form av elefanter.

What makes the Amazing Thailand International Chiang Mai Enduro so special is the attention to the little details. When it comes to the trophy's and medals for example we have outsourced the project to very small scale local artisans for the design and production using natural materials. 
Det finns flera likadana lopp runt om i världen. Hur de får fram ranking är nog på sammanlags tid av time trial races som ingår i varje dags långa cykling.Det rasslade ner mer och mer åkare.
Och ytterligare två kvinnor, varav en i bikini.
Inte alla men de flesta stannade för att fylla på sina vattendepåer.


Efter en tung cykling på vägen upp mot templet var det dags för avslutningen.
In i djungeln igen och ett Race på tid. En sträcka som tog 15-20 minuter.
Här starten.

Och in mot målet.


1 kommentar: