19 maj 2010

Dagen S (Surrender) - fortsatt och utökad förödelse

Surrender Day - continuing and increasing devastation

Den 19 maj gav de röda ledarna upp i Bangkok. Men röd mobb av huliganer fortsätter förödelsen. Till max i huvudstaden. Och även i andra provinser, Chiang Mai inte undantaget. Vid huvudsäten, just ovanför Wat Phra Singh (där Walking street tar slut) var det avslaget bland de fredliga, kvarvarande demonstranterna. Medan huliganer (en britt som bott här 20 år jämförde dem med brittiska våldsmän som sökte sig till fotbollen) härjade vilt och brände bland annat däck på Nawarat Bridge vid floden Mae Ping samt vid Guvenörens närliggande ResidensByggnad. Branden vid Residenset var släckt och det området bevakades av soldater och polis, som dock inte kunde/ville/vågade ingripa i den fortsatta branden.



Varför släcker de inte undrade jag. Svaret fick jag då jag såg de två brandbilarna bara 50 meter från elden som var totalt sönderslagna. Intilliggande restauranger var stängda och igenbommade. Mina bilder är från 17-tiden. En rapport kl 18.40 säger skottlossning vid bron, lugnt på övriga platser.




Måtte detta bara vara en reaktion på den frustration som finns nu. Regeringen har tagit över samtliga Thailändska TV-kanaler och sänder patriotisk landspropaganda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar