22 mars 2020

Krabi Ao Nang på scooter

Landade i Krabi tisdag den 17 mars, några dagar innan spridningen av coronaviruset tog fart i Thailand med Bangkok som centrum.
Fem dagar senare är läget betydligt förvärrat. Spridningen av viruset har tagit fart. Alla etablissemang och allmänna inrättningar är stängda. Restauranger i flera storstäder stoppar bordsservering och tillåter bara leveranser med bud eller eget take away.
I Krabi med omgivning är, i skrivande stund 22 mars, restauranger ännu öppna men de "skriker" efter kunder. Och värre blir det nästa vecka då charterturismen helt upphört på grund av flygrestriktioner.

Medans eländet trappas upp är jag priviligierad och har haft sköna dagar både i Krabi stad och vidare i Ao Nang. Knöligt att blogga med läsplattan/Tablet men här ändå en begränsad bildkavalkad tagna med mobilkameran (godbitarna kvar i "riktiga" kameran tills jag kommer hem).


Rejäla doningar som bär upp trafikljusen i stan.


Motorcykelfärja till o från en ö med 100 % vänlig muslimsk befolkning.
Tog själv en intressant tur med scouter runt ön.


En annan scootertur utanför Al Nang visade stora kontraster.

Den gamla gumman hade tappat minnet om sin ålder. Runt 90 sa barnbarnet.Fiskarfamiljer fick bo här gratis. Fattiga men glada och lyckliga för det lilla.

Camping! 2 husvagnar från Frankrike på jordenrunttur har "fastnat" här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar