13 september 2020

San Patong Buffalo Market vs Kaomai lyx-kafé

Det är nu snart fem år sedan jag var vid den enormt stora marknaden strax söder om San Patong.  Den största utomhusmarknaden i norra Thailand. Känd som Buffalo Market, men där finns oändligt mycket mer än vattenbufflar. Motorcyklar, amuletter, kläder, redskap, levande höns, kor, frukt, grönsaker, växter och plantor med mera.

Förra gången, november 2015, gick jag omkring och haltade i marknaden, ett förtecken på ischias som slog till med full kraft en vecka senare. Inte ett tillstånd jag vill ha tillbaka (kör nu ryggövningar varje morgon och känner efter symptom hela tiden).

Jag blev bekvämt upphämtad av Bengt med bil 07.30. Det blev inte ett lika grundlig besök som förra gången men tillräckligt för att se huvudtemat, bufflarna.

Men först några porträttbilder.
Här The Real Thing.
 

 

Efteråt skulle vi givetvis ha fika. Och då fick jag tillfälle att föreslå en plats som länge varit på min att-göra-lista, Kaomai Resort. Att den hade utökats med ett kafé, Kaomai Estate 1955 och Kafé Rong Bom, hittade jag på internet. Det blev en bonus och höjdpunkten på utflykten.1 kommentar: