05 november 2010

Utsikt dagtid - när man ser det lite grann så här från ovan.

Chiang Mai from above



Man får en häftig överblick av Chiang Mai från en ute(!)servering på ett av de högsta hotellet i staden. Efter tjugonde våningen följer man en liten smal trappa upp till utsiktsplatsen. Med en restaurang som har billig, god thaimat. Hotellet heter Pornping och ligger mellan Night Bazaar och floden Ping. Pornping kan tyckas lite ekivokt med viss fantasi. Men så är det inte alls. Porn (med engelsk stavning) betyder blessing, välsignelse. Vilken kan vara tryggt att veta då man står högst upp och har ett visst beskydd då man beundrar utsikten. Det var soldis vid mitt besök mitt på dagen och folktomt, ingenting framdukat. Klockan 18 öppnas serveringen.


Panorama västerut.

Panorama västnordväst, med berget Doi Suthep.

Panorama österut, med floden Ping.

4 kommentarer:

  1. Förstår att du förbereder kvällsbesöket för det är ju då det kan bli nattklubbsbilder med fägring. Utmärkt plan! Soldis i Chiang Mai? Vissa dagar är det rent önsketänkande! Villgott

    SvaraRadera
  2. Man FÅR komma in på nattklubbar även med öronskydd.

    SvaraRadera
  3. Gott att veta, tack. Såna måste väl dock ha en rätt ordentlig dimension för att fungera. Och då tvivlar jag på att man får de glada och välkomnande leenden som du uppenbarligen får.

    SvaraRadera