28 september 2015

Ett (tempel)skepp kommer lastat . . .

Inte bara ett utan flera skepp hade strandat vid en tempelceremoni i Ban Pong.

Den skarpsynte bloggbesökaren kanske känner igen tempelbygget på höjden i bakgrunden.

Möjligen var det kombinationen att fullmånen detta varv inträffade på en söndag som gjorde att det var ceremonier i många tempel under helgen.

Skeppen hade fört med sig mängder av gåvor till detta templet. Och inte nog med det. För att lätta sitt samvete och med hopp om lycka lade besökarna en och annan sedel i stora håvar. I gengäld var det gratis mat och musikunderhållning. Dessutom tillfälle att träffas, nog så viktigt för bysammanhållningen. 






6 kommentarer:

  1. Killen med "Mother fucker" t-skirten lever nog i två olika kulturer. Mycket på gång i Chiang mai med omnejd när jag är borta!
    Snygg avslutningsbild!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så länge det inte handlar om politik är man väldigt toleranta i detta landet. Att engelska språket är en stor brist hos thai gör väl också att texten i detta fallet inte ges någon uppmärksamhet. Men det blev en kul kontrast bildmässigt (för engelskspråkiga).

      Radera
  2. Sista bilden bäst! Känner inte igen templet, kan det vara vid Mae Kua? Ganska skräpig fest tycker jag. Nog bättre här i Isaan. Fridens från Villgott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant att två fotokamrater båda gillar sista bilden, den kom med på nåder. (Templet = plockepinnbygget från 10 sep.)

      Radera
  3. Ja det är inte så noga vilken tröja man sätter på sig .....speciellt inte om man inte har en aning om vad texten betyder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han gick väl på att det helst ska vara VITT inslag i klädseln vid tempelhögtider.

      Radera