04 november 2017

Phrao till Chai Prakan - snabbrepris

I början av december 2012 hade jag goda vänner på besök i Chiang Mai. Sportiga typer som ville testa att cykla i bergen. Nog blev de bönhörda, efter uppvärmning upp till Doi Suthep bar det iväg dagen efter på en flerdagarstur norrut. En etapp var Phrao till Chai Prakan (och vidare till Fang för övernattning). En rusktigt kuperad sträcka med flera avsnitt som krävde att gå uppför flera av backarna.

Fem år senare gjorde jag om den sträckan, med lätthet och betydligt snabbare. Kamraten Bengt ville ut på testtur med sin nya bil och jag fick åka med. Den blev en trevlig dagstur med fika i Phrao och efter den mycket intressanta vägen Phrao till Chai Prakan vände vi söderut och hemåt igen, först efter lunch i gamla med fortfarande pampiga Chiang Dao Hill Resort.

Gemensamt för både gångerna var ett stopp och besök i en skola högt upp i bergen. Jag fick det bestämda intrycket att eleverna verkade mer öppna och intresserade nu mot att förra gången visat upp stora förvånande ögon. Nu såg de mer "världsvana" ut, kanske nya skoluniformer och mer kontakt med omvärlden via internet givit den effekten.

  Först de "historiska" bilderna.








Årets upplaga.










Chiang Dao Hill Resort
Utsikt från fika i Chiang Dao Resto mot Doi Luang

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar