22 november 2017

Smygöppning / Soft Opening Field Good

Vi missade bröllopet med två veckor. En känd sångerska hade gift sig med en TV-kändis och haft festen ute bland risfälten i Ban Pong. Där har de skapat och driver ett fräckt kafé. Fast de är sällan där själva, men man kunde se på stilen bland thaigästerna att stället har en stark dragningskraft på traktens ungdomliga överklass.

De hade smygöppnat sedan 2-3 dagar tillbaka så vi fyra cyklister hade tur att komma förbi och känna på ett troligen kommande trendigt utflyktsmål.

Extra intressant också att man höll på att skörda riset, och det på traditionellt sätt. För hand, med skärverktyg.

Det blev en trevlig cykeltur på omväxlande vägar och stigar, i lättkuperad terräng (förutom en "gå-backe"). 45 kilometer i bekväm glidarfart, så vi kunde se en mängd olika djur längs vägen; orm, hundar, katter, sköldpaddor, fiskar, fjärilar, en gräshoppa och det intressantaste en vandrande pinne, tack vare skarpa ögon hos insektskännarens bland oss.















På återseende !!!

4 kommentarer:

  1. Morning! Det ser ut att kunna bli regn idag. Tur att vi tog vår cykeltur igår. Fin dag! Många sevärda platser för mig som aldrig varit där tidigare. Tack för din guidning!
    /Lung Nok

    SvaraRadera
  2. Alltid lika trevligt med sällskap på cykelturer. Och tack för djupdykning i insekternas värld.

    SvaraRadera
  3. Verkar ju jättebra, Fast kändisar och glin med tokhöga fickpengar är kanske lite avtändande. Snålgotte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har en poäng där. Men i går tog fältarbetarna överhanden.

      Radera