30 juli 2020

Håkans kanal. Thailand Post. Peace Garden.

För drygt två veckor sedan visade Håkan ett avsnitt i San Sais omgivningar som jag inte sett på mina elva år. Nu har jag utforskat det lite närmare, likt förra gången med cykel.

En förtjusand kanal med smala vägar på vardera sidor och separata stråk för gångare. En ung amerikansk kvinna strosade fram med sina två små barn. Flera lokala bybor testade fiskelyckan, varav en tidigare champion i Muay Thai, nu arbetslös tour guide. Två kvinnor tog sin lunch vid kanankanten. Ett helt igonom idylliskt område.

Hade ingen matlust så det blev bara vätskeintag på rundan. Ett var vid Peace Garden och dess kafé Ban Puen (vänliga huset).
Det var där jag såg den överlastade postbil... eh postmopeden och pratade med paret som mottog ett paket och ville erbjuda lam yai från deras trädgård.

 Vid caféet Ban Puen hade jag stannat till tidigare i år, före covid-19. Tjejen kände igen mig och fixade snabbt min beställning, läskande cha manau yen (is lemonte). Hon är färdig med ekonomi- och arkitektur från studier på CMU och vill möjligen jobba i bank.

 
Kul med möten på bygden.

Peace Garden är ett nyöppnat meditationscenter och jag fick gärna gå in och titta. Det ser inte mycket ut från vägen men inne i en bygnad är det vacker dekorerat.


 Glad att hunderna lekte med och bet i varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar