23 april 2017

Vietnam - utgångspunkt Haiphong

Direktflyg Bangkok - Haiphong är ett smidigt sätt att ta sig till norra Vietnam.
In för landning Haiphong.


Haiphong är en betydande hamnstad, cirka 100 km från Hanoi. Efter huvudstaden och Saigon landets tredje största stad med över 2 miljoner innevånare.

Modern nybyggd flygplats med lite trafik, alltså smidigt med immigration. För svenskar (och flera andra europeiska länder) gäller resa till Vietnam utan visum för vistelser upp till 15 dagar, men man bör/ska ha utresebiljett.
Jag hann med en runda i hamnen och några promenader på de breda boulevarderna till restauranger och några av de oändliga kaféerna.



Stockholmsbesök i Haiphongs hamn.
Smidigt att därifrån ta sig ut till Halong Bay, Hydrofoilbåten tar knappt en timma till Cat Ba Island, som är mellanstation till övärlden men också värt några dagars besök. För beachdiggare kanske ännu längre. Mer om det i nästa bloggginlägg.

När jag rekognoserade färjeläget (på gångavstånd från hotellet) och såg alla dessa arbetande kvinnor fick jag till slut klämt in en man för att balansera upp lite grand.













Hann också med en tur med lokalbuss 20 km till stadens beach, Bo Son.


 En stor bro är under byggnad.
Den ska inte gå hela vägen till Cat Ba, med kommer korta tiden.




2 kommentarer:

  1. Vilken fullträffsresa! Och vilka härliga bilder! Blir blågrön av avund;) Bilder på arbetande ungdomar skänker alltid lite tröst så här på ålderns höst. Provade du den där kycklingklosoppan damerna förberedde? Fridens från Gotte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, första dan i Vietnam var jag inte förberedd på den sortens street food.

      Radera