03 augusti 2017

Fotbollsfest - nära skrällseger för Chiang Mai FC


Thailändska mästarna förra året, Muang thong United FC från Bangkok med flera landslagsspelare i truppen, kom på besök för match i Chang FA Cup.
Förköp hade tagit slut på ett par timmar. Kvarvarande biljetter såldes slut snabbt vid arenan, de första i kön hade väntat 3-4 timmar.
Det blev ett smockfullt stadium. 1000-tals åskådare som inte fick biljett, och en del snikare, gjorde att det blev trångt med åskådare även utanför staketen.

Hemmalaget gjorde en heroisk insats. Ledde med 1-0 tills det var en kvart kvar, men snöplig förlust med 1-2.
 
Sista biljetterna släpptes kl 16. Främsta i kön var där före klockan 12.




Planskötarna fixade till detaljer.

Biljettköerna  ringlade långt utanför arenan, samtidigt som skolorna slutade. Som upplagt för trafikkaos.

Halvtimman innan avspark (som var kl 19) var jag tillbaka på plats. Tog några varv runt arenan där de flesta som försökt få biljett samma dag, samt många fler, nu tagit plats utanför på befintliga högre nivåer eller tillfälliga i form av stolar, och bilflak.

 















Tillfällig läktare för bortalagets supporters.

Arenan ligger i anslutning till en skola med specialinriktning på idrott, därför ingen ölförsäljning.
Men alldeles utanför området fanns tillfälliga månglare, bland andra ett skrädderi, som sålde. Och upphällt i plastmuggar fritt fram att även ta med in på arenan.

Jag lyckades titta fram bland luckor i folkmassorna och kunde se både 1-0 målet och 1-1 men efter kvitteringen drog jag mot stan och såg slutet på en pub.

Ett sammandrag här;



1 kommentar:

  1. Du ha ju verkligen förmedlat stämningen och festen! Skickligt! Hoppas att ordningen runt arenan var lika föredömlig efter den bittra förlusten. Vildgotte

    SvaraRadera