15 augusti 2017

Nybesök och återbesök hos konstnärliga "gömställen"

Inte så långt bortom turiststråk utefter en återvändsväg i utkanterna av Mae Rim ligger två konstnärsnästen, nära men oberoende av varandra.
Man ska nog vara thai för att känna till dem, eller upptäcktsresande nyfiken farang på scooter. Vi var tre svenskar i den senare kategorin på väg till ett helt annat utflyktsmål för dagen. Efter fika i Sala Café skulle vi fortsätta till Queen Sirikit Garden och dess Canopy Skywalk.
Men efter utsvävningen till kaffet körde vi in på ovan nämnda återvändsväg, och blev välkomna att gå husesyn på båda ställena. Det första var en stor samling bungalows med utsiktsplatser, (för tillfället torrlagd) swimmingpool, restaurang och på alla sätt rofylld miljö.
Fick en månad senare reda på att ägaren är Thai och bor i Stockholm, vi missade honom med en dag.

För nästan precis ett år sedan hade jag gjort en cykletur hit och besökt den andra konstnärliga hemvisten. Det kan du läsa och se här.

Det egentliga utflyktsmålet då? Mörka moln och regn gjorde att vi tog lunch med bara två kilometer kvar dit. Och där fick vi reda på att på grund av regn är vandringen bland trädtopparna avstängd. Det blev hemfärd i ösregn och den strapatsen kvar på "att-göra-listan".

Nya upptäckten.

Konstnären och ägaren i möte med Göte. Tack till Kenneth för bild. Rättelse; det var en hyresgäst jag träffade. Ägaren hade rest till Stockholm dagen innan.














Återbesöket.







1 kommentar:

  1. Hej, Det är fantastik att ni upptäckte oss; Ne'-Na Contemporary Art Space / Jiang Lha Lanna Vilage i Mae Rim. Samtidigt vilken miss att vi var inte träffa då. Jag hade precis åkt därifrån till Stockholm en dag innan du var där. Nu vill jag bara rätta till: kilen med sonen på bilden är inte ägaren. De är familjen med en Australienska författaren som bor och skriva barnbok där. Välkomst åter!!

    SvaraRadera