08 januari 2019

"På spåret" - och bredvid, i Maeklong Railway Market



För drygt nio år sedan var jag där förra (första) gången. Då med egen cykel. Se inslaget här.

Återbesök nu alltså, och visst saknade jag cykeln. Förhoppningen var att hyra cykel eller moped, men den möjligheten fanns inte. Promenader i hamn- och marknadsområdena fick räcka. Hittade ett bra boende med bekväm säng nära marknaden.

Tågresa dit var en upplevelse i sig. Startade i Wongwian Yai på Thonburisidan av Bangkok. En järnvägslinje som är punktlig, sträckan till Mahachai/Samut Sakhon tog en timma. Hade tid för lunch med utsikt över en flodmynning, över vilken jag tog färja för en kort promenad till nästa tåglinje. Årsfärsk tidtabell finns på internet.
Nästa sträcka, Ban Laem till Mae Klong tog också en timma. Glesare med resenären den sträckan - tills någon station innan slutmålet. Där hoppade på horder av turister som "fuskåkte" sista biten till den spektakulära marknaden som är på själva järnvägsspåren. Likadant på utvägen, tåget fullsatt men efter ett par hållplatsen bara ett fåtal faranger och lokalbefolkning kvar.
Och vilket märkligt beteende från turisterna framme vid ändstationen, förutom selfies och bilder på tåget hurrade och vinkade de som besatta.

Första tåglinjen är mer utförligt beskriven i detta inslag från oktober 2017.
Bilderna nu är från Mae Klong, januari 2019.












Lite "stadsbilder" innan återgång till marknaden på rälsen.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar