01 februari 2020

Smygtitt NYTT och GAMMALT återupptäckt TEMPEL


I San Patong, 30 kilometer söder om Chiang Mai, bor en svensk kamrat som bjöd några MC-burna från svenskkolonin på middag i fredags. God svensk husmanskost och hemmagjorda muffins till kaffet, mums gott.

Hans driftiga thaifru bygger fabriker och hus, snart ska de flytta in i ett nybygge med funderingar att ha caféverksamhet i anslutning.
Nybygget tar form.

De har också bra kontakt med en granne, som i sin tur har goda kontakter att kunna finansiera ett stort tempelbygge med influenser av buddhism och hinduism. Tänkt att blir en turistattraktion och vara klart senare i år.
Vi kunde göra en tjuvtitt och häpnade över den konstnärliga fantasin.









Ett litet mellanspel, också konst,
innan kontrasterna till ett ett gammalt tempel.

Solen på väg ner efter återbesöket i ett gammalt tempel, halvvägs hem.


Förra gången jag besökte den GAMLA templet var i ett helt annat uppdrag, en stor cykeltävling. I denna länken från då finns namnet på templet (för er som är vetgiriga).

Denna gången åkte jag in i tempelområdet bara på måfå. Och fick bland annat se en märklig stenhydda dit jag blev insläppt av två kvinnor. Efter fotograferingen fick jag en liten pratstund med kvinnorna och en munk på skämthumör.





Jag tyder siffrorna till att det byggdes år 2506, alltså för 57 år sedan.





















4 kommentarer:

  1. Vilken upptäcktsfärd! Vilken bildfångst! Du hittar ju allt. Vad är det för fabrik som den driftiga thai hustrun bygger? För muffins? Muffins är gott men inte helt ofarligt;) Fåtölj-Gotte

    SvaraRadera
  2. Nånting med vatten. Egen djupborrad brunn.

    SvaraRadera
  3. Muffinsfabrik vore väl mumsigt att vara producent till. I denna byggnad är det dricksvatten. Nästan färdigt. Vattentorn,165 m borrade brunn och maskineriet klart. Återstår bara lite finjusteringar.

    SvaraRadera
  4. Så bra med utförlig förklaring från källan.

    SvaraRadera