15 maj 2020

Loy Kroh Road - in bad mood

Road på Loy Kroh Road . . . inte på länge.
Corona pandemin drabbar allt och alla. Etablisemangen med "närkontakt" inte minst. Och det är inget som tyder på att "underhållningsbarerna" kommer att roa kunder och vara i full swing inom överskådlig tid. Alla är nu stängda. Några visar fortfarande livstecken, men de flesta är helt igenbommade och några är till salu.

Potentiella kunder i form av turister finns inte. Kanske det dröjer ett år, eller i bästa fall till kommande  högsäsong i november-december innan turismen kommer tillbaka. Och hur många barer och massageställen kan överleva tills dess?

Dessutom flaggas det från inflytelserikt håll att satsa på förstaklass turister. “One million wealthy tourists will equal five million normal tourists.”, som en tycoon uttryckte det. Men en eventuell sådan inriktning kan snabbt modifieras liksom så många förslag gjorts i denna omvälvande tid.


Jag gjorde ett svep längs Loy Kroh road i veckan för att dokumentera dagsläget.
Redan i nästa vecka kan situationen på gatan vara förändrad till viss del. Då har beslut om lättnader i restriktioner trätt i kraft med fas 2 som innebär att fot(!)massage, restauranger och alla kaféer får öppna igen (även stora varuhus, men det berör inte nämnda gata).


 






Mc parkering på nygjorda trottoaren. Folk- och trafiktomma gatan blev alternativ gångväg.


Två av fem enheter till salu i denna länga.
De flesta stora och små hotell är stängda (här Centara Duangtawan )




"Övervintrare".


Ett fåtal små restauranger håller öppet,
men det vid mitt besök mest frekventa utskänkningsstället
var gratis mat till behövande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar