20 november 2020

Bangkok "uppvärmning" inför officiell Sunday Photo Walk

Förra månadens fotovandring i Bangkok missade jag på grund av förkylning (flygbiljetten "frös inne"). Och senaste organiserade vandringen, i mars, var innan corona lamslog det mesta. I söndags var det alltså ett uppdämt behov.

80-tal medlemmar deltog och det var nog den mest intressanta Photo walk jag varit med om med Bangkok Photographers Group. Men bilder därifrån ska först visas i gruppens digitala album innan medlemmarna får lägga ut dem på egna sociala medier.

Bilderna nu blir istället från mina egna strövtåg dagarna innan, mest i Chinatown där jag bodde mitt i smeten på Yawarot road.

Vissa foton är mest för dokumentation, men några av dessa "konstverk" är jag väl så nöjd med som de jag skickade till organisatörernas gallring för albumet som kommer nästa vecka (ska länka till det när det är dags).

Ovan solnedgång och nedan förmiddagsvy, båda bilderna tagna från mitt hotellrum.
Kontraster. I "underjorden" av detta våningshus, en stor marknad.

Yawarot road kvällstid, från poolen våning 14 Royal Bangkok Hotel.

Sent på kvällarna blev folksamlingarna så stora att det var svårt att ta sig fram. Stråk utanför trottoarerna en bit ut på gatan var avspärrade för gående och det var långa köer till matstånden som ploppade upp bara för nattvandrare som kom för att äta, speciellt till bläckfisk shopen.
Night time = hungry time.
Men grytorna puttrade mest hela dygnet.

Hotellet, från grytornas perspektiv.

Floden Chao Phraya syns mellan skyskraporna, från hotellpoolen.Byggnaden ovan i närbild.
Städpatrull kom ut från en smal gränd. De uniformklädda protokollförarna var fler än sopfolket.

Adhere 13th Blues Bar, också ett populärt tillhåll på kvällar.


 


Även mitt på dan är det mörkt i vissa gränder. Detta är ett litet prång som bara sträcker sig 10-tal meter från en liten smal gränd. Ändå råkar jag hamna här nästan varje vandring i Chinatown. Fick tillåtelse av en boende att gå in och fotografera. (Men så mörkt att kamerans lins inte riktigt hängde med.)


Till vänster om trappan, toalett och "badrum".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar