10 augusti 2013

ElefantFOTBOLL i VÄRLDSKLASS

Elefanten är Thailands nationaldjur. Istället för att dra stockar ut från djungeln vistas de flesta nu i nationalparker och camps för uppvisningar. I vissa områden jagas de fortfarande (olagligt) för elfenbensbetarnas skull, men i turistnära camps har de en frizon där de kan utveckla sina fritidsaktiviteter såsom målning och fotboll!


Chang (elefant på thai) är också ett bryggeri med tillverkning av vatten och öl. Man behöver inte dricka (vatten eller) öl för att gilla Chang. Reklamarrangemanget som företaget genomförde i veckan; en fotbollsmatch mellan Barcelona FC och Thailands U-23 landslag (med inslag av några A-lagsspelare), gav dem ett starkt tryck på LIKEknappen hos mig.

Det var förstås spelarna i Barcelona som gjorde att det blev en sådan stor fest. En show, en bländande uppvisning, artisteri, ultimat fotbollskonst. Här ett av flera klipp från youtube:




Mäktig inramning.
Arco fotbollstadion,
6 km norr om Riva.
Bresciafans, till höger, sjöng för de blåe hela matchen.
Tidigare i sommar har jag haft tillfälle att se fotboll i varierande klass och plan. En höjdpunkt - under Europavistelsen - var en uppvisningsmatch mellan Champion League Mästarna Bayern Munchen och Brescia (Italien, serie B). "Bayern" var på träningsläger i Riva del Garda och jag lyckades köpa biljetter till en sedan länge utsålt stadion. Att en svensk, Mitrovic, spelade i Brescia visste jag inte förrän researchen idag. CL-mästarna vann med 3-0.




Dessemellan har jag sett nationell fotboll på två andra plan. Dels internet; Blåvitts´ snöpliga förlust (pga domares agerande) hot HIF och den sköna återhämtningen mot Häcken. Dels live; Chiang Mai FC, som ångar på i serieledning, nu med nio poängs försprång och sex matcher kvar.


Åter till den stora begivenheten.
Jag bodde på hotell med cirka 30 minuters gångavstånd till Rajamangala National Stadium.

Messi visade vägen till Stadion.

Vägen var även "snitslad" med stora posters. MC-taxi var annars ett smart drag. I trafikkaoset hittar de luckor mellan bussar och bilar. Denna mc:n på väg tillbaka för nya kunder.
Trodde jag var ute i god tid. Men vilken kökaos!!! Här skulle alla 48.112 åskådarna igenom säkerhetskontroll!!!
En till bakåt, nu nästan framme. Med rätt biljett. Av en slump när jag frågade mig fram fick jag min biljett, inköpt hos Major Cineplex, utbytt till ett plastkort som krävdes för att bli insläppt. Jag tyckte synd om de två faranger som blev upplysta om detta just här framme. De fick vända om. Hur lång tid tog det??? Hemska tanke.

Äntligen inne och på plats. Men först efter att stått och trängts i fel köer två gånger. Varje stol var försedd med ett programblad, med färgad baksida. Fiffigt, då alla vände den sidan till under nationalsången och bildade nationalflaggans färger. Kolla också den stora, verkliga varianten av flaggan till vänster i bilden.
Barcelona startade matchen med de största stjärnorna. De allra största, Messi och Neymar, blev utbytta i halvlek. Försök till matchbilder blev inte bra, kolla istället på filmen ovan.
 



5 kommentarer:

  1. Waaow....det måste varit grymt häftigt! Smart ide med programbladen.

    SvaraRadera
  2. Ja, färgläggningen med programen var suveränt. Tänk bara att fästa alla dessa på 50.000 stolar runt hela arenan.

    SvaraRadera
  3. Men att ställa sig i en så enorm kö?! Grymt helt klart men inte helt härligt. Och hur kisspausen fungerade vågar man ju inte ens tänka på! Nej tacka vet jag solocykling mellan kaffeerna. Och där finns det dessutom lite tjejer och inte bara 48.000 karlar. Fast tjejerna låg kanske på lur efter matchen?
    Från det ena. Nu gäller det samla ihop sig inför de allra sista Wallander-ruillarna. Han har ju fått alzheimer, väldigt, väldigt tungt att se. Än så länge ställer jag smöret i kylen men glasögonen kan dyka upp lite varsomhelst. Kan det vara ett tecken? Fridens från Gotte!

    SvaraRadera
  4. Men att ställa sig i en så enorm kö?! Grymt helt klart men inte helt härligt. Och hur kisspausen fungerade vågar man ju inte ens tänka på! Nej tacka vet jag solocykling mellan kaffeerna. Och där finns det dessutom lite tjejer och inte bara 48.000 karlar. Fast tjejerna låg kanske på lur efter matchen?
    Från det ena. Nu gäller det samla ihop sig inför de allra sista Wallander-ruillarna. Han har ju fått alzheimer, väldigt, väldigt tungt att se. Än så länge ställer jag smöret i kylen men glasögonen kan dyka upp lite varsomhelst. Kan det vara ett tecken? Fridens från Gotte!

    SvaraRadera
  5. Fotbollskonst kräva dessa uppoffringar. Och än så länge står intresset emot ålderskrämporna.
    Så länge du inte har smör på de uppdykande glasögonen är det ett gott tecken.

    SvaraRadera