20 augusti 2013

In på militärt område

I söndags hade cykelklubben specialtillstånd att besöka 5th Special Forces Regiment.

Militär cykelklubb. I bakgrunden en kinesisk "Armé", som blir en del av kommande Lantern Festival, 21-29 augusti.
Ett cykelvänligt regemente. Vid samlingen på morgonen vid Thapae Gate fanns an ansenlig skara från en cykelklubb jag inte sett förut. Det visade sig (senare på dagen) att de var från nämnda regemente. Anställda, med familjer; fruar och barn.


In på området hälsades vi med honnör och leenden. Det dröjde innan hela gruppen hade samlats. Jag hann med en upptäcktsfärd på egen hand, innan info med prat (på thai) och bildvisning. Inga aktiviteter på gång för övrigt, jag såg bara några intetsägande byggnader.




















Visningen fortsatte med besök vid regementets tempel (givetvis) och genom områden där soldater drillas under övningar, dock inte denna dag.



















Nästa stopp var äventyrlig i verkligheten. De som ville fick "hoppa fallskärm". Och det var det många som ville, jag tog en egen runda igen.



Medan de övriga i gruppen plikttroget var kvar vid hoppen gled jag omkring och fick syn på soldater. De marscherade i takt till en matsal.
Utflykten skulle upplösas efter lunch vid sjön Huay Tueng Tao. Vägen dit gick först genom fina asfalterade vägar inne i området. Där finns en annan uppdämt sjö, vars vatten används till bland annat egna risfält.


Vi vek av från asfaltvägen och in på en grusväg, över en liten bergsrygg och kom fram till västra sidan av sjön, där det finns badmöjligheter och många matserveringar.
En punktering fixades snabbt, många hjälpande händer. Till vänster ledaren för CM Sunday Cycling Club.


De flesta hade ordinära cykeltröjor tillförande någon cykelorganisation. En cyklist utmärkte sig med en väldigt vacker klädsel.

Vid lunchen agerade militärfruarna som Lottakåren.


2 kommentarer:

  1. Kul kul och mycket intressant, om man bortser från bristen på sötnosar. Fast en sak slår mig var gång jag ser dina bilder från Söndagscyklarna: det är ju bara magra personer! varför cykla om man redan är slank? Villgott

    SvaraRadera
  2. Det är lättare att SLINKA igenom Thapae-Porten (Thapae Gate)om man är SLANK. Fast även breda pöjkar och flickor har SLUNKIT genom där. Klarar man det "nålsögat" till samlingen möter det inget hinder att trampa med.

    SvaraRadera