11 november 2011

Video; Att leva i ca 1 meter översvämning.

Utlänningar hjälper till att städa
utanför Provincial hall i Ayutthaya.
En del rapporter säger att läget stabiliseras och i vissa delar förbättras i översvämmnde områdena norr om och i Bangkok. Förvisso är det så; i Ayatthaya provinsen håller man på att städa undan den stora bråten av skräp, lera och sopor. Ett par stora bilfabriker hoppas snart kunna ta upp produktionen igen utanför Bangkok. Men faran är långt ifrån över.


För många återstår veckor, kanske månader att leva i meterdjupt vatten. Knappt om föda, dåliga sanitära förhållanden, fara för ormbett, mängder av mosquito-myggor är några av svårigheterne de måste möta i vardagen. Nedanstående video, klicka på färgade raden, är taget i Don Muang distriktet, men likvärdiga förhållanden finns på många håll i t.ex Thonburi.

http://www.bangkokpost.com/multimedia/vdo/265492/end-of-the-line/embed

"Områden i västra delen av Bangkok (där bl.a. Thonburi ligger) kommer att vara svårt drabbat av vattenmassorna från norr", säger Teknologiministern i dag fredag.
"Highway nr 2 söderut kommer förmodligen också att svämma över och man måste hitta andra möjligheter att landvägen ta sig till och från södern, ett alternativ är väg 340 som man nu börjat pumpa ut vatten från.
Regeringen måste också öka effektiviteten att få fram mat och andra förnödenheter till dessa områden. Översvämningarna där väntas pågå omkring en månad."


2 kommentarer:

  1. Talande film - de är ett tåligt folk, thailändarna!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är skillnad på att som turist några dagar shoppa runt på MBK eller gå en rundtur på Grand palace och
    thailändarna som lever i glansens bakgårdar som filmen visar.

    SvaraRadera