27 juni 2013

Nästa(n) Österrike

Försmak av Alpeuropa.
Av en slump via rundsurfning på internet fick jag nyligen reda på en unik anläggning, som jag besökte förra veckan. Utflyktsmålet ligger cirka 20 km utanför staden och 700 meter över havet, en stigning på nästan 400 meter. Det gav bra träning för benen och för övrigt en antydan om vad som komma skall.

Jag åker nämligen iväg till Europa. Landar i Zurich på fredag för en treveckors utsvävning i alpländerna. Denna gången inte till Sverige. Men, sedan jag flyttade till Thailand har det var blivit tradition att träffa kompisar från forna hemlandet för cykelturer i Alpeuropa. Först var det tänkt att bli en solotripp. Vännerna från Sverige hade först tänkt stanna hemma, men när jag väl bokat flyg tog de sitt förnuft till fånga.  Bloggandet tar "ledigt" under tiden.


A Dream Resort and Mountain Paradise är beskrivningar som passar väl in.
Österrike's färger redan vid entrén.

Krisdadoi Chiangmai byggdes ursprungligen som en privat tillflyktsort och drömvistelse för familj och vänner. Den privata anläggningen, med hus byggda i nostalgisk europeisk stil och botaniska trädgårdar, välkomnade snart en stadig ström av gäster. På allmän begäran utvecklades den till en Boutique Resort - den första i sitt slag i Hangdong-Samoeng distrikten i Chiang Mai.
I över tjugo år har Krisdadoi Chiangmai varit öppen för allmänheten och Resorten är fortfarande en av Chiang Mai’s unika attraktioner och en destination av säreget slag.

Klicka här för deras egna hemsida, med bilder tagna under högsäsong, förföriskt vackert. Under lågsäsong (då mina bilder är tagna) är det också öppet, men mer sparsamt med frodiga växtligheten.










Höjden över havet tillåter mer "köldtålig" växtlighet.
Inte mossbelupen, men närbesläktat.
 



"Wake-up-call". Med dessa växter blir man ändå påmind om att man är i tropiska trakter.

5 kommentarer:

  1. Synnerligen lyckad avslutning när du går till halvtidsvila, bravo! Njut av alla utförsåken i Alpeuropa! Hela kaffekokargänget önskar lycka till på färden. Villgott

    SvaraRadera
  2. Ha en jätteskön semester i alperna får man ju önska dig!!!

    SvaraRadera
  3. Alperna är nu i omedelbar närhet, härligt. Men väntar på bättre väder i morgon då vi kommer till Wien. Annars go start på resan i förrgår med kaffe och tiraminu-bakelse hos värdparet som bor hos i Chiang Mai, nu på semester i Schweiz.

    SvaraRadera
  4. Mmm, en resort i min smak - såvida priserna inte är hutlösa! Gillar det naturnära, avslappnande miljöer - fina bilder Göte!

    Trevlig resa till Aplerna. Ta det lugnt i backarna, så du spar dina knän! Blir det songthaew upp o cykling ner, som vanligt...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bättre upp än Songtaew. Kompisen har en husbil, 9 meter lång, som tar oss upp för de värsta backarna, som Passo di Sella 2.240 möh.

      Radera