19 maj 2013

Avkrok

I lördags utforskade jag ett bergsområde bortom "Gömda dalen". Hade kollat in det på Google Earth map och tyckte det verkade intressant.
Ett bergsmassiv med cirka 100 meters stigning. Och tydligt markerad på kartan. Mindre tydligt i terrängen skulle det visa sig.
Alla bilder kan förstoras. Speciellt kartorna bör klickas på.


Bortre delen av lördagens runda. Med nya upptäckten mellan Samoengvägen och Ob Khanvägen. Gröna varianten, lättare val. 

Kurvkarta, avsnitt som visar höjdskillnader.

Efter kaffe i "svensk"kaféet i Gömda dalen tog jag den nya genvägen och upp mot Samoeng några kilometer. Vägen in på den nya upptäckten började bra med asfalt, om än sönderbruten. Men snart förbyttes det till grusväg, ojämn, stenig och fårad av regn. Brant uppför som fick mig att gå av och leda cykeln. Några kilometer senare åter asfalt och jag trodde att det är nog bra väg till nästa stora korsning. Åska och en regnskur höll mig i skydd ett tag.
 
 
Skydd för regn.
 
Att det regnade lite bekom inte barnens lekar.
 
I en liten by faktiskt, befolkat av ett stamfolk som hade jordbruksodlingar i denna avlägsna trakt. Avlägsen, men ändå bara cirka 25 km från centrala Chiang Mai. Och här kom en annan farang farande - på mountainbike. Denna var hans favoritrunda på cykel sa han och han hade aldrig förut sett någon annan cyklist här. En sak är säker; det kommer inte bli min favoritrunda.
 
Odlingar i terrassen, med konstbevattning.
 
 
Vart tog vägen vägen?
Prövade denna, och kom rätt.

 
Asfalten täckte bara det översta krönet av bergsvägen. Fortsättningen liknade mest skogsstigar, tills jag kom ut på asfalt nära backarna upp till Ob Khan National Park. Därifrån åter på kända vägar. Förbi Chiang Mai Grand Canyon, vars kratersjö hade blivit ett populärt tillhåll för bad. Med spektakulära stup att hoppa från. Att det kunde vara farligt ignorerades fullständigt, både av thai och faranger.

Nyupptäckt badparadis.

Med förbud att bada !

7 kommentarer:

  1. Helt klart en toppfärd! Fast hellre med MC och jakar och bärare för reservproviant och regnskydd. Första bilden efter de strålande kartorna ger intrycket att vägen hänger ut en bit i tomma intet. Gäller nog att hålla sig till vänster i fotografens färdriktning. Kanske ett optiskt fenomen? Verkligt fin grop förresten. Den ser jag verkligen fram mot. Fridens från Ville PS Tack för kartorna! Du är bäst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var någon av bloggbesökarna som efterlyste kartor för att själv kunna ta sig ut i terrängen. Minns inte vem. Var det möjligen du? I så fall är det läge att tanka MCn eller mata jakarna och muta bärarna.

      Radera
  2. men hur mycket oupptäckta ställen hittar du till?? trodde du redan varit ute på varenda liten grusväg inom flera mils radie runt CM...skyltar är till för att trotsas verkar det som.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det finns några till, nyfikenheten har jag kvar.
      Sådana förbudsskyltar gör att många har trotsåldern kvar långt över 20-årsåldern.

      Radera
  3. Att skriva en förbudsskylt i Thailand är som att be om besökare.....vilka härliga "hidden places"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske inte applicerbart på din restaurang dock. Men F.A.B. skulle passa in på benämningen "hiddes places" i Klong Teuy!!!

      Radera
    2. Mmmm, tror att den är bra, liten hidden....

      Radera