22 maj 2013

River upp. River ner. Vid River Ping.

"Tänkte inte på det".
Längs floden Ping, alldeles i utkanten av stan kom jag fram till en nyasfalterad väg. Jämn, slät asfalt i ett tidigare bedrövligt dåligt avsnitt. Jag kom dock inte långt förrän det var stopp i trafiken och svårt att mötas.
Vägen som skulle bli så fin hade blivit "smalare" istället. Man hade inte tänkt på att samtidigt höja brunnslocken till kloakerna. De var nu som djupa farliga hål och trafikanterna undvek de ojämnheterna.
Nu rivs asfalten upp runt alla de många brunnslocken med viss trafikstockning som följt. Det blir nog bra ändå i slutändan.


Brunnslock, nersänkta efter nyasfalteringen, otrevliga "fartdämpare".




Tänkte på det.
Längre fram kom jag till Warorot Market och kom att tänka på det som Lung Nok efterlyste; hur det blir med gångbron där som nu är nerriven. Den var gammal och sliten, byggd 1966, och blev slutligen knäckt av översvämningen 2011.

Detta var tidigare en gångbro över floden Ping. Nu en "pir" för fiskare med en öppning för den lilla båttrafik som förekommer.

Den ska byggas om till 3 meters bredd och spänna över 110 meter. Byggnationen ska ta cirka ett år, byggstart framgår inte i notisen ur Chiang Mai Mail.

Arkivbild Chansom Memorial Bridge.

4 kommentarer:

  1. Tack f varningen - ibland kan groparna här vara rent halsbrytande! Sen är det väl så att "färdigt men ofärdigt" beror på att det är två olika avdelningar inblandade. Eller fler. Sånt förekom även i Stockholm, inte så sällan heller. Däremot är det inte så mycket bilbränder och husbränder här i landet. Husby! Rena rama Frankrike! Sorgligt, sorgligt när hopplösheten tar över. Fridens från Justus

    SvaraRadera
  2. Det skapar i alla fall mer arbetstillfällen. Kollade Husby i i-net; bedrövligt!

    SvaraRadera
  3. Kul att höra att bron blir återuppbyggd! Minns en gång för några år sedan då man hade en slags fotoutställning med riktigt gamla bilder från Chiang Mai på bron. Mycket intressant! Den gången tog det lång tid att gå över floden :)
    /Lung Nok

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gångbron brukade också vara packad med folk under Loy Krathong.

      Radera