26 maj 2013

Multisport - Lanna Adventures 2013.



Lanna Adventures 2013 har tagit namnet från Kingdom of Lanna (som hade storhetstid på 13- och 1400-talen). Lanna består av två ord; Lan (miljon) och Na (risfält). På svenska blir det Kungadömet av miljon risfält. Förutom risfält, som nu blivit decimerade av civilisationens expandering, är området landets bergigaste. Alltså plats för äventyrliga strapatser. Chiang Mai var avstamp och ska följas av fortsatta äventyrligheter i Lamphun (juni), Mae Hong Son (juli) och Lampang (augusti).


Det thailändska leenden är med. Här har de har kämpat ca 4,5 timmar och är nära målet. Hjälmtvång även i löpningen?       Kvinnan har sin manlige parkamrat alldeles framför sig.
 
Jag följde lördagens multisporttävling. Med start och mål vid 700 Years Stadium, tuff cykling till Huay Tung Tao för kanot, följt av hinder- och terränglöpning till målet.  Berget Doi Suthep stod ivägen och det blev ett riktigt mandomsprov, även för några kvinnor. De bästa kom i mål på cirka 2 timmar och 30 minuter. Sista paret (tror jag) hade knappt under 5 timmar. Härligt att se deras glada anleten och ambitiösa ansträngningar under kraftprovet.

Cyklarna uppställda i förväg.
Starten har gått. Brant backe upp till cyklarna.


 


 
 
 
Funktionär övervakar kanotisterna och ger anvisningar med megafonen, både till tävlande och publik.



 Ett spektakulärt moment var denna "bro" av bilslangar. Kollar du noga kan du se märket SIAMTYRE.



"Måste knyta skosnörena".


 
 
In i djungeln. (Hjälmen kvar på huvuden, förstår inte anledningen.)
 
 
Det mötte inga hinder att plåta en åskådare.
Ont i fötterna hindrade inte denna unga tjej.
 
 
Prispengar till de främsta. Segrarna fick 10.000 baht, alltid nå´t.
 

1 kommentar:

  1. Vilken förfärlig bootcamp! Och så illa de måste lukta efteråt! Tar säkert flera dar innan det går över. Kan det vara den yngre, bildade medelklassen som sysslar med såna här alfa-illusioner? Väldigt bra att du kunda fånga på bild vad de håller på med;) Allt gott från dataspelaren Fridfull.

    SvaraRadera