15 maj 2013

Exklusivt från International Convention Center

Jag tänkte bara cykla förbi och kolla hur det såg ut inför öppnandet av 2nd Asia-Pacific Water Summit. Såg att det var en hel del bilar och många vakter. Cyklade in. Blev stoppad - för att få ett parkeringskvitto. Man får tydligen gå in förstod jag. Gjorde så och var nog den förste bland "allmänheten" att besöka utställningen, ihop med utställare, poliser, vakter, press och övrig officiell personal. Lite senare, kl 14, blev det invigning. Chiang Mai Mail var där och skriver att det finns gratistransport med Red Taxi från flera platser i stan.
Själva konferensen, med representanter från över 50 länder, ska pågå 16-20 maj. Men redan nu har en stor utställning öppnats, med inriktning på vattnets betydelse och hur man utnyttjar och skyddar sig mot dess resurser. Japan, Korea, Kina och Thailand har stora montrar. Förutom dem finns en del stora och små industrier, bland andra Italthai, som byggt vatterregleringen i förra inlägget, och i sin monter visar en liknande reglering/fördämning från Ayuthaya.

Stor korridor intill utställningshallarna. Så nytt att emballaget ännu är kvar på möblerna.



TV-team.
FATHER OF . . .



















I en separat hall visas fina alster av hantverk. Och vatten i form av sprit med bland annat kaffesmak, Product of Chiang Mai.





Hela området Chiang Mai International Convention & Exhibition Center är enormt stort. Med mycket "luft" mellan lokalerna med verksamhet.
Och kolossalt stora parkeringsutrymmen. Denna filmen ger en bra överblick.

Now everyone can park.

 
Blommor av "stål" är ett tydligt monument i området. Någon som vet vad det står för?
"hand in feet"
 
 
"Luftig" innergård. Med charmigt meddelande på thai.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar