14 april 2014

PKK firade nyår skonsamt

Jag hade bokat hotellrum för tre nätter med option för en fjärde. Med baktanke att hålla mig inomhus under det galna vattenkrigandet under Songkran, Thailands speciella nyårsfirande.

Men i lilla lugna Prachuab Khiri Khan höll man en angenäm profil. Långt ifrån det våldsamma vattenkrig som äger rum på de värsta platserna. Här har benämningen Vattenfestival sin rätta grund. Och själva vattenkastandet bara under en dag. Som "utomstående" kunde jag tryggt promenera mellan de sporadiska vattenhålen, fram till huvudgatan där karavaner av bilar med folk på flaken slängde vatten på varandra parallellt med fotfolken som varsamt smekte lera på förbipasserandes kinder för att önska god tur i nya året. Jag tog plats vid en restaurang och kunde kolla den sprittande, glädjefyllda festen.






I själva viken är det ännu lugnare och fridfullare, varje dag. En vy man njuter av vid varje besök, inte minst från någon en av flera restauranger längs Beach street.


En bättre plats att bada vid är Ao Manao. På väg dit kan man passera över en militär flygbas, och där finns snälla apor till beskådning.

8 kommentarer:

  1. Låter som en civiliserad plats att överleva Songkran på......

    Ivar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, mest tack vare avsaknaden av huligan-faranger.

      Radera
  2. Håller med, Prachuab Khiri Khan är stillhetens paradis. Men den där apan tror jag inte alls på, antingen är det en docka eller så har du snott bilden från nån zoo i Paraguay. Här i Chiang Mai har grannens amatördisco stängt ner ikväll, så imorgon kanske man kan röra sig fritt på stan igen. Fridens från Walthin.

    SvaraRadera
  3. Chiang Mai FC har fotbollsspelare från Paraguay, kanske dessa aporna kom med samma frakt.
    Efter flera dagars ofrivillig isolering förstår jag att du måste ut för att proviantera och motionera bort nyårsmaten.

    SvaraRadera
  4. Jag såg idag att PM 10 värdena i CM nästan var normala, tänk vad ett riktigt Songkran firande kan göra.......och när det behagliga strandlivet börjar bli så tråkigt att man inte ens orkar gå mer i havet. Ja, det är då det är dags att återvända hem....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Borta bra men hemma bäst, det gäller även i Thailand. Jag kommer snart att känna detsamma.

      Radera
  5. Det finns ju en benämning på den där åkomman, vattuskräcken, och det är ju rabies. Kanske dags att hälsa på fabror doktorn !? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har mer iskallt-vatten-skräck än vattuskräck. Om det senare är rabies som du skriver så känner jag mig trygg; fick rabiessprutor nyligen som räcker 10 år.

      Radera