22 januari 2015

Kafé-cykling blev även tempel-cykling

Det blev en lugn glidartur med cykel för fem svenskar, en engelsman och en kanadensare. Efter frukost, lunch respektive brunch hos CM Bakery drog sju mätta cyklister iväg mot, för sex av oss, okänt mål.  Under Highway 11, passerade Promenada, vek in söderut i ett sinnrikt vägnät vid Swizz Minigolf. På lugna, så gott som trafikfria vägar i Sarapii.

Att intresset för tempel bland cyklisterna nästan tog överhand över kaffet var överraskande. Wat Sridonmoon bjöd både på gott kaffe och ett intressant tempelområde. Nåväl, vi kom iväg därifrån och tog en fika på  ett "standardkafé" också, med görgoa chokladkakor.
På hemväg stod ett annat tempel "i vägen". Det blev ett till tempelbesök, vid en replika av ett Taiwanesiskt tempel (klickbart).

Summa summarum två tempel och två fikapauser. Pauserna drog ut på tiden. De 37 kilometerna tog ända cirka fem timmar. Tiden är förbi att flänga fram för att jaga kilometer och träna som en galning. Nu är tiden inne att glida fram och bara njuta av tillvaron. Och Chiang Mai är bästa platsen för det tycker nog alla i dagens glidargäng.


Ut från staden (tack Stefan för denna bilden).
Diskussion - knappast om religion väl?

Dubbelgångare.
Moderna målningar i Wat Sridonmoon.
"Flygbild" från Taiwanesiska templet (väldigt vad orangetröjan höll sig framme inför kameran).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar