03 januari 2015

Nyårsanka från 1909

Av en slump fick jag syn på en historisk och legendarisk restaurang med anka som specialitet. Det var inte ankorna som hängde innanför fönstret som väckte intresset, utan skylten som visade att restaurangen varit igång sedan 1909. Lokalen är helt och hållet anspråkslös, med pinnstolar utan ryggstöd. Med foton och tidningsurklipp på väggarna, i en salig röra, som visar ursprung och uppskattning.

Den lilla restaurangen, som tidigare varit ett riktigt hål i väggen, har nu dörr och luftkonditionering. Är ofta fullsatt. Populär bland lokalbefolkningen.

Vid mitt besök på nyårsdagen hittade jag en ledig plats intill en kvinna, som visade sig vara flygvärdinna från Finland. Hon brukar äta där varje gång hon är i Bangkok. Bara tills nyligen kan man få öl till maten, annars är grönt te mest gångbart bland stamkunderna. Givetvis finns även whisky, både importerat och inhemskt, att få serverat.

Prachak, som restaurangen heter, ligger i utkanten av Bangkoks China Town. På Charoen Krung Road. Nära Taksin Bridge och Sathorn Road. Mittemot Robinson Shoppingmall. Egna hemsidan är mest på thai. Googlesökning på Prachak restaurang ger fler fullträffar, både bilder och text.

Anka till frukost, lunch och middag. Med grönt te, vatten, öl eller whiskey som måltidsdricka.




Bestick och meny. När maten kom var den så god och jag så hungrig att det blev ingen "live" matbild tagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar