05 januari 2015

Outtömliga Chinatown Bangkok och oprövade AEC Asean

Varje gång i Bangkok blir det besök i Chinatown, ett outtömligt område för fotografering.

Låst, stöldsäker(?) bil.
Fordon med utombordsmotor(er).
Kontrastrikt boende.
Mer kontraster. Uthus (dass) och höghus. På varsin sida floden.
Bangkok växer och växer . . .

---------- ¤¤¤¤¤ ----------


360 dagar kvar
AEC, inre marknaden bland de tio länderna inom Asean, ska starta nästa år kunde man säga förra veckan.  I år ska det alltså ske.
Men officiella starten blir inte förrän den 31 december 2015/2558. Det uppmärksammas i årets framtidsutsikter av Bangkok Post:

Ett utdrag:

AEC innebär inte bara att inrätta frihandelszoner inom Asean, utan också skapa en inre marknad och produktionsbas i syfte att stärka konkurrenskraften hos Asean-länderna, och skapa fri rörlighet av varor, service, investeringar, kapitalisering och kompetent arbetskraft.
     Sedan pakten undertecknades har de 10 medlemsstaterna i Asean - Brunei, Kambodja, Indonesien, Laos, Malaysia, Myanmar, Filippinerna, Singapore, Thailand och Vietnam - försökt att skapa en enda tydlig standard för fria flöden av sju nyckeltjänster plus en sektor (hotell och turism) i medlemsländerna och säkerställa kvalitetsnormer. De professionella tjänsterna är medicin, odontologi, omvårdnad, teknik, arkitektur, lantmäteri och redovisning, förutom hotell- och turistsektorn.
     Tillkomsten av den regionala ekonomiska integrationen har varit i rampljuset de senaste åren, men huruvida thailändska folket, företag och arbetskraft förstår konsekvenserna eller är redo förblir diskutabelt.
Redan i juni 2013 var man klara(?) vid denna skolan i Chiang Mai.


2 kommentarer:

  1. Fina och talande miljöskildringar! Denna gång helt utan människor,
    vilket tydliggör kontrasterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uppmärksamt av dig; att bilderna var avfolkade hade jag ingen tanke på.

      Radera