02 augusti 2012

Legal Högertrafik i Chiang Mai !!!

För att komplicera
den redan svårmanövrerade trafiken i Chiang Mai
har man officiellt HÖGERTRAFIK på en gata.


"Normalt" är att man kör på vänster sida, men det är inte ovanligt att möta motorcyklar och även bilar som kör i motsats riktning i vänstertrafiken. "Ska ju bara en kort sträcka", som ibland kan vara flera kilometer. Vid ett tillfälle såg jag flera bilar (som tillhörde ett familjerally) på en stor Highway som missat en avfart och backade flera hundra meter på den massivt trafikerade vägen.

Asalha Bucha Day, Buddhas första predikan
Kvälls- och nattetid förvärras trafikvettet under whisky- och ölberusning. Men 2 och 3 augusti lär det bli lugnt och städat i trafiken och för övrigt i staden, och hela landet. Under de två religiösa dagarna är det alkoholförbud, och i år ska myndigheterna se till att förbudet verkligen efterlevs. Annars blir straffet upptill 10.000 baht i böter eller fängelse sex månader eller en "Thailändsk kombination" av båda straffen. Alla "nöjes"barer har stängt. Men vissa hotell och restauranger får servera alkohol som vanligt, man är mån om turisterna.






Kontentat kan bli att två dagars "torka" tas igen till helgen. Huka er, gubbar och kärringar, för då laddar khun thai om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar