08 augusti 2012

"Tulpaner" och Designkafé

Rajapreuk Royal Flora har öppet året om. Vissa perioder med speciella tema. Som nu, Siam Tulip Festival den 9-31 augusti. Blomman växer vilt i djungeln. Den har förädlats och med det fått längre stjälk och säljt som snittblomma. Den introduceras också som trädgårdsblomma. Siam Tulip är inte släkt med tulpan utan tillhör ginger (ingefära)- familjen.
Jag gjorde en förhandstitt i parken häromdan. Det var så gott som folktomt och suveränt att ta sig fram med cykel. Man kan hyra cykel i området, egen cykel kostar 20 Baht extra i inträde (100 B per person).

Plantering av tusentals blommor, odlade i Highland Research & Development Institute.

Sällan man har hela gången upp till pampiga Royal Pavilion folktomt.
(Mellan Doi Kham, där det ryker, och Doi Suthep ligger "Gömda dalen".)

Istället för att fika vid "Gömda dalen" hittade jag ett nyöppnat, fräckt café alldeles utanför parken. Tog en is-cappuchino och kom i samtal med en man som var lärare i design vid C M University. Kvinnan som skötte kaféet var Graphic Designer. Stället hade öppnat för tre dagar sedan. Ett av många, många caféer som växer upp som svampar i Chiang Mai.

Kul design i kaféets logo.

Lärarens egen designade prydnadsfigur, i tre färger. Hans elever är välkomna efter skoltid för pyssel och tips.
Stolpar och ledningar är oftast i vägen för "rena" motiv vid dekoration och fotografering. Här har dom genialiskt satt T för det.

4 kommentarer:

  1. Himla bra! Stora och synnerligen utmärkta bilder. Bilden som börjar med Siamtulips och slutar med kungl. paviljonen är ju en riktig kioskvältare! Allgott(PS Har du sett till Giljotina? Hon bara drog)

    SvaraRadera
  2. Bildstorlek enligt önskemål från delar av läsekretsen. Giljotina har bara gjort ett gästbesök, kanske hon hamnat under bilan.

    SvaraRadera
  3. Önskar att dina Cafeer också fanns i Bangkok! Så fina är de, mer naturliga än vad vi har i storstan!!

    SvaraRadera