18 december 2013

Efter regn kom sol, och kyla.

Söndagens överraskande regn är bortblåst. Ett kraftigt högtryck med kyliga nordanvindar från Kina har vällt in över norra Thailand. Med ovanligt låga temperaturer i staden Chiang Mai, 10 grader i natt och maxtemperatur 23 grader i dag, onsdag. Sockar, långbyxor, tröja anbefalles för oss västerlänningar.
Thailändarna tar på sig allt de har i värmande klädväg, som här en kväll på en restaurang.


Landets högsta berg, Doi Inthanon, hade minus 3 grader på toppen. Thaiturister tar exotiska bilder på rimfrosten.

Solen värmer dock på dagtid, men de icke tempererade vattenpoolerna förblir alltför kalla, även för vikingar. För cykelmotion däremot helt perfekt. I måndags gjorde jag en runda Mae Rim, Mae Jo, San Sai och tillbaka. Stannade vid några lokala aktiviteter och plåtade som följer:

Första stoppet: Värmande kaffe vid templets enda café (lustig reklam), intill en Foundation för kvinnor. En nunna satte in en kontakt, startade lugn musik som hon mediterade till i templet. Intill caféet kom det fram törstiga djur för att dricka.



 

 
 
 
En häst hade fastnad. Den hade försökt hoppa över ett vattenfylld dike, men var fastbunden med ett rep och hamnade i dyvattnet. Hästen hade legat där hela natten tills byborna kom till räddning på morgonen. Kvinnan i hatten ropade hjärtligt till mig, hon är vanligtvis med i söndagscyklingarna. Hon berättade att hästen var så svag att den inte kunde stå upprätt. Den fick mat för att återfå krafterna.






 
Framme vid ett favoritställe för lunch, Baan Suan Mae Rim, stannade jag först vid en skola som hade friluftsdag. Med enkla medel hade de fixat hejaklackar och musik.
 

2 kommentarer:

  1. Vilket oväder. Trodde aldrig jag skulle uppleva något sådant i CM, vilket jag ju heller inte gjorde......kan inte klaga på vädret i Kambodja

    SvaraRadera
  2. Ja, det känns inte kyligt längre. Det är riktigt kallt! Lucky You.

    SvaraRadera