15 februari 2014

Bisyssla

Alltid händer det nå´t. I går var det en Hjärtligt Buddhistisk helgdag. Alla hjärtans dag (amerikanskt kommersiellt påhitt) och samtidigt Makha Bucha Day. Det lilla templet Wat Phan Tao ordnade en av sina fascinerande ljuskonstellationer. (Men det var en bisak i detta inlägget.)


En BISYSSLA som det surras om.
I dag kom jag förbi ett nytt inslag i Chiang Mai´s industri. En firma från Australien har en bisyssla som huvudnäring. De har startar upp en helt ny anläggning och tillverkar tillfälliga bikupor. En sändning ska snart iväg till Tasmanien(!) för att fyllas med bin. Burarna är tillfälliga på så vis att bina ska exporteras med flyg till Kanada i dessa burar/lådor. Det gäller att de surras ordentligt. Varje låda förses med en plastflaska som fylls med socker, näring för bina under transporten. Bina surrar runt i buren, som har tre väggar av trä och en sida med nät. Flaskan har tättslutande lock, men en liten öppning för binas måltider. Förutom cirka ett kilo bin också en bidrottning i varje låda.
Det hela är en testproduktion. De har inhandlat allt materiel lokalt och gjort all konstruktion från scratch för fyra veckor sedan. Och nu brådskar det för att få allt klart till Kanada inför säsongen.






Med texten på Cykel-t-shirten; Happiness Chiang Mai, är hon värd ett andra framträdande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar