03 februari 2014

Hyrbil, blommor, elefanter, fika.

 
Ett gäng svenskar har härjat i Chiang Mai en veckas tid. Kompisar från Stockholm och vänner till dem  (efter en vecka vänner till mig också). En heldagstur med hyrd minivan stod på programmet i dag, måndag. Med förhoppning att det kunde vara lugnt på våra önskade utflyktsmål. Men vi hade inte räknat med den stora invasionen från Kina, som dimper ner i stora lass med flyg och nu under deras nyår även i långa karavaner egna bilar.

Besökarna vid elefantcampen var övervägande från stora folkjätten i norr. En annan tänkt höjdpunkt, en utsiktsplats med Royal Project, avrådde våran chaufför att besöka på grund av en massa bilar på den smala, krokiga vägen. Vi fick ändå en trevlig tur upp och ner utefter Samoengvägen, på små vägar bland risfält som inte ens chauffören kände till, med lunch och fika off the beaten track.


Medans elefantshowen pågick gjorde jag en sväng till en stor öppen äng där man firar elefantens dag i mars (inlägg från 2011) varje år. Nu var där tomt på andra besökare, men lugnt tillhåll för en elefantmamma med sin fyra månaders baby.
40 år respektive 4 månader.

Snabeln som redskap istället för sked, kniv och gaffel. Sockerrör som mellanmål.

Vid Queen Sirikit Botanic Garden, anlagd 1993,var det färre folk och lättare att komma åt att plåta.
Klar luft och blå himmel. Berget en utlöpare från Doi Suthep norrut.



 

4 kommentarer:

  1. men så söt liten unge....hoppas den får växa upp i en någorlunda naturlig miljö och slipper ränna runt med turister på ryggen.

    SvaraRadera
  2. Någon traditionell naturlig miljö lär den inte uppleva. "Moderna" elefanter ägnar sig numera åt att måla tavlor, sparka fotboll, kasta korgboll, INTE trampa på liggande folk, rulla stockar fram och tillbaka till turisters förtjusning och håva in massor av baht till ägarintressenterna.

    SvaraRadera
  3. Fin liten krabat, jaha kineserna skippar nog Bangkok och då får ni desto fler besökare i norr. Hoppas att allt är väl mvh Susanna

    SvaraRadera
  4. Ja kineserna är den totalt dominerande nationaliteten bland turister. Förutom det är allt väl.

    SvaraRadera