12 februari 2014

Se upp i OS-backen - en thailändska deltar!

Vanessa Mae/Vanakorn heter hon. Uppväxt i England, nu trettiofemårig multirik violinist. Tillägget i efternamnet taget från fadern som är född thailändare. Själv fick hon thailändskt medborgarskap så sent som 2011, i upplägget att kunna tävla för landet.

Läs reportaget i en engelsk blaska.
Och ett tidigare reportage i Bangkok Post.

På tisdag 18 februari är det storslalom för damer med stor fokus på skidnationen Thailand.
Tillägg: Även på herrsidan finns thailändskt deltagande; Kanet Sucharitakul, en fransk-baserad student tävlar i storslalom och slalom.
Dessa två är dock inte landets pionjärer i vinter-OS-sammanhang. Debuten gjordes av en längdåkare 2002. Han slutade 68 av 71deltagare i sprintkvalet, varvades och blev avplockad i 30 kilometer fri stil. Men blev inte avskräckt för det, gjorde en ny "satsning" 2006, i ett lopp som han kunde fullfölja till 97: e (sista) plats, i 15 kilometer klassisk.





Först i spåret - bland Thailändare.



Bra träningsmöjligheter när hon besöker sitt hem i Zermatt.
Uppdatering; Faran är över. Vanessa är i mål. Hon slog bland andra en norska och en ryska!!! Klicka för resultat.

Har nog bättre handlag med musikinstrumentet än stavarna. Fast hon har hållit på med båda disciplinerna sedan 4-årsåldern.

2 kommentarer:

  1. Finns orientering som OS-sport? Då kan du ju bli medborgare här, representera Thailand och slippa allt pyssel med pensionärsvisa! Villgott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha, ha. Har lekt med tanken vad gäller skidor. Får vänta tills Cykelorientering kommer på programmet.

      Radera