09 februari 2014

Förtur City Pillar Buddha Parad

Firandet av Makha Bucha Day har tjuvstartat. Det pågår till och med 14 februari då det är fullmåne och kulmen på firandet. I år hade man en speciell ceremoni samma dag som blomsterfestivalens parad. Invigning av en ny del vid Wat Chedi Luang fick förtur med en procession som förde statyer av stadens grundare till templet, som också är platsen där stadens grundpelare, City Pillars, förvaras. Varje år i maj månad firas stadens tillkomst med Inthakin, en annan stor festival.

Förberedelser för paraden hölls vid Old Stadium, Chang Puak. Och för bloggens räkning var jag där tidigt och plåtade. Mycket intressant att se samlingen. Deltagarna kommer alltid i väldigt god tid och ofta blir väntan lång (alla bilder förstoras med klick på resp.):










Med ritning på ordningsföljden kom processionen igång. Man passerade Chang Puak Gate, Three Kings Monument och kom till slutmålet Wat Chedi Luang där statyerna nu ståtar.



Chang Puak, vid vallgraven och Porten mot norr.


På plats vid Wat Chedi Luang.

2 kommentarer:

  1. En sak är säker....det händer mer trevliga grejer uppe hos dig än vad det gör här i Bangkok! Men det unnar jag dig så gärna, speciellt som du är bussig och delar med dig av fina bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I alla fall mer överskådligt och lättillgängligt.

      Radera