27 februari 2014

Lillsemester, Krabi

Med två flygskutt, mellanlandning i Bangkok kom jag till Krabi på 3-4 timmar. För miljöombyte med bad och framför allt att träffa goda vänner, ungdomskamrater från Göteborgstrakten. De är här på en tvåveckorstripp, jag bara några dagar. Det blev ett kärt återseende med många goda gamla minnen att ventilera och skratta åt. En utflykt gjorde vi också, till Koh Yao Noi, halvvägs till Phuket. Ett lugnt samhälle, huvudsakligen med muslimsk befolkning. Senast jag var där var för två år sedan, nu har det byggts upp några fler bungalows, resorten och till och med ett kafé i den lilla byn som utgör öns centrum. Med en hyrt Songtaew gjorde vi en rundtur på ön, med stop vid Tabaek viewpoint, och innan båtfärden tillbaka en pratstund och visning av ett homestay, med gäss, duvor, tama och vilda hönor och tuppar, fruktträdgård med mera.

Strand vid Strand vid strand, Ao Nang, en baddag.
Även Ao Nang hade begåvats med ett nytt utskänkningsställe, som måste besökas.

Båtar för resor till närbelägna öarna. Vi tog en större speedboat 35 minuter till Koh Yao Noi.

Mina kompisar vid . . .

. . . utsiktspunkten med restaurang och vy över Phang Nga bukten.

Kvinnan vid Homestay visade upp sin stora mage, skulle föda sitt andra barn om två veckor och en cashewnöt från trädgården. Hon berättade om familjen, med rötter från Kina, vilda höns som lägger ägg överallt i deras trädgård, duvor som de tränar upp för framtida tävlingar, gäss, som ibland äter nykläcka kycklingar, sångfåger i bur, som är värd över 70.000 baht. Dessa fåglar kan vara värda upp till 1 miljon baht.

4 kommentarer:

  1. Ahaa....det är där du är! Själv kom jag till din hemstad för några dagar sedan. Åker snart vidare till Chiang Rai innan den låååånga resan hem till Sverige börjar.
    Ha det gott på playan!
    /Lung Nok

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hemma igen fredag kväll, kanske vi hinner ses?!

      Radera
    2. Fika imorgon lördag?

      Radera
    3. Passar bra, ring pa morgonen forst.

      Radera