10 februari 2014

Sen och seg Blomsterparad

Med ålderns rätt fick Paraden på Blomsterfestivalen i lördags flytta på sig tidsmässigt. Processionen med stadens grundare har anor från år 1296. Flower Festival är "bara" den trettioåttonde i ordningen.
Klockan 16 startade den med invigning på Nawarat Bridge och kom väl inte igång förrän närmare kl 17. Lite väl sent och segt med stora luckor, flera vagnar kom inte fram till slutmålet medans det var ljust. Det kolliderade med OS också, jag hann uppleva Sveriges första medalj och ändå hinna en sväng till paraden.
Apropå OS; vilken fina sändningar från längdåkningen och skidskytte. Ren och fin terräng och tv-bevakat nästan varje stavtag och nerförsbacke. Inte förrän tredje loppen kom jag att tänka på att all den fina terrängen och spåren framhävdes extra mycket tack vare att det var totalt befriat från reklam.
Så befriande.

Blomsterfestivalen gick i år i AEC, Asean´s tecken. Sjätte gången jag ser och bloggar om paraden, alltid något annorlunda varje år.

Tiofald i Asean-dräkter.




Under konstruktion.

Färdig för showen.



Posering innan paraden kommer igång fanns gott om tid till. Dekorationen i närbild är utskuren av en vattenmelon! (Klicka och förstora.)
 
 
"Tysta" orkestern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar