02 februari 2014

Hellugnt på valdagen

Det blev val. Regeringen har stått på sig, valkommisionen var vacklat hit och dit, demonstranter har försökt förhindra. Nu är det genomfört. Fast det kommer att bli fyllnadsval i många distrikt på grund av sabotage .

Som kontrast till våldsamheter som föregått valdagen några bilder från Chiang Mai. Jag cyklade förbi flera vallokaler, några i tempel, och såg bara polis vid ett tillfälle. Demonstranter göre sig inte besvär i detta röda säte.


Rösträkning inför öppen ridå.


 















På cykelturen söderut längs floden passade jag på att luncha hos svenska restaurangen. Pyttipanna, en fröjd för magen och för ögat. Annan ögonfröjd vid restaurangen var rosor i säregna färger (Tre sådana krukor för bara 100 baht.)


 
Dagen innan hade jag besökt en annan vallokal. Vid Old Stadium där Chiang Mai FC spelade en träningsmatch innan seriestarten om någon vecka. Anmärkningsvärt att laget har en, skriver en (1) spelare kvar från förra året! Lär återkomma till fotbollen.

Flower Festival tar form.
Intill fotbollen och förberedelser vid vallokalen höll man också på med att skapa dekorationer och bygga vagnar till kommande veckosluts blomsterfestival.
Ritning, och skapande . . .





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar