För drygt 40 år sedan grundades denna pärla i provinsen Lamphun, 26 kilometer från mitt boende.
Skönt att komma ifrån hysteriska nyårstrafiken runt staden Chiang Mai. På nästan trafikfria vägar söderut delvis längs floden Ping tog jag en scootertur dan före Nyårsafton. Letade efter något kafé men hamnade först på Natea Time Restaurant för en läcker lunch, väldigt god lax i en kryddig soppa.
Ingredients
Tom Kha Soup. A spicy soup, made with coconut milk, galangal, lemongrass, shiitake mushrooms, chillies and chicken, or in this case Salmon.
Taste
It is light yet creamy, sweet yet tart, salty and citrusy
and bursting with layer upon layer of fantastic flavor. It is naturally
gluten free and can be made vegetarian and vegan as well.
Healthy
Here are some of its health benefits: Excellent for blood sugar regulation. Ideal for weight loss. Full of anti-inflammatory ingredients.
Sedan var det inte långt till att återse The Terracotta Garden at Lamphun Cafe som är hela namnet. Där blev det varm Cappuccino efter maten och en rundvandring i området, som alltså är så mycket större än själva kafé-trädgården.
Inom det vidsträckta området finns också tillverkning av tegel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar