På "Rekordtid". 100 km på 7 timmar. Jo, det krävde vissa stopp och en avstickare upp till Mon Chaem.
Bonus var en farmare som jag träffade på vid vägkanten. Han transporterade grönsaker till en anhalt vid stora vägen. När jag kom fram höll han på att justera remmarna till sin traditionella ryggkorg för att åka iväg på en runda till. Upp på en lerig jordväg och långt in till odlingsmarkerna, det tog 20 minuter innan han var tillbaka med nästa tunga last på ryggen. En vänlig, tystlåten man som definitivt inte var van att posera inför kamera.
Första stoppet hade jag gjort vid en av de många restaurangerna längs bäckravinen upp i bergen ovanför Mae Rim. En läskande islemon-te med utsikt mot djungeln, där en glugg för en kort stund öppnade vyn mot andra sidan ravinen, och mat som levererades till tidiga matgäster vid flodkanten.
För att få garanterat gott kaffe åkte jag den svindlande vägen upp till Mon Chaem och Eden Garden (där änglarna tränar fotboll, ja laget där heter Kristi FC). Här känner man också behagligare temperatur året om, 25 grader inbjöd till en lång kaffepaus innan en runda genom området där jag köpte plommon på en Hmong-marknad. Såg också att man odlar för nya skördar så bruna jorden snart växlar till gröna fält.
Fler än jag som hade en skön avkoppling vid kaféet.
Ner de branta backarna igen och bestämde mig för att köra hela Samoengrundan, och äta vid paraply-restaurangen lite längre upp mot Samoeng. Men där var stängt så mat fick vänta till 16-tiden.
När vi sitter och äter på restaurang, spartansk eller lyxig så tänker man inte på
Otroligt. Jag hade första tanke också. Om hur mycket jobb det är innan maten hamnar på våra tallrikar. Och hur uppfinningsrika människan är. I detta fallet med enkla medel. Fina bilder.
SvaraRadera