07 november 2013

Fotbollsfeber


Vädertemperaturen sjunker i norra Thailand. Men fotbollstemperaturen stiger, ihop med att stadens fotbollslag tar allt starkare grepp om uppflyttning till division 2. Med halva Playoff avklarat leder Chiang Mai FC stort.

Det var nog årets mesta publik i söndag i en riktigt bra match. Vinst med 2-1 och rafflande in i de sista tilläggsminuterna.  Nu när serien vänder blir det returmöte mot samma lag, Sukhothai FC. Och den matchen kommer att direktsändas i hela landet på Siamsport Live Channel (TrueVisions 97). Avspark söndag 10 november kl 17.30.
Vid hemmamatcherna är Red Lion den givna samlingsplatsen. För uppsnack, öl, mat och inte minst skjuts till stadium. Supporters från skilda delar av fotbollsvärlden samlas där och några har förgyllt puben med sina respektive hemländers klubbfärger.
Brasse- och svenska flaggor i ytterkanterna. Gott omen inför VM?
Blåvitts färger i gott sällskap med bland andra Rotherhams'.

 









 
På stan syns också uppsvinget, med banderoller och affischer.




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Träningsanläggningen är lätt tillgänglig, det ligger bakom (söder om) Airport Plaza och nyöppnade Baan & Beyond. Vid mitt besök där missade jag A-lagets träning, de hade ledigt. Istället bild från knattelagens träning.
Ingen träning denna dagen.
Förutom träningsplanen (med bruna fläckar) finns en gräsyta till och denna fina konstgräsplan där knattarna värmde upp.
Även A-lagets tränare hade ledigt. Här assisterande, som vårdar sin bil.
 

Bland övrigt är förberedelserna för Loy Krathong i full sving.
Statliga myndigheter har deklarerat att det ska firas dämpat i år på grund av Hundraåringen som klev ut . . .

Thailand är för närvarande i en sorgeperiod med anledning av att den högsta munken i hierarkin har avlidet, kort efter att ha fyllt 100 år. Ett skrämselskott att hela Loy Krathong skulle senareläggas har avfärdats. Dock har vissa konserter och andra festligheter skjutits upp till slutet av november. Loy Krathong i Chiang Mai firas 16-18 november med detta programmet. Länken innehåller "allt" om högtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar