08 december 2018

Julblommor och camping i Amazing Mae Rim



Ja, i går blev jag amazed i Mae Rim. Hade tänkt ta en scootertur upp i bergen till Mon Cham. Men det hände inte bara en, utan flera grejer på vägen.

* Tjejlunch under militära former.
* Julkaffe i Hanging Garden.
* "Husesyn" runt tältlägret Camp Chiang Mai
* Pratstund hos ägaren till Youdin Kindee Farmstay
* Övriga vyer i "Sala café-slingan"

Så efter middag hos Khua12 Panna hann jag hem just efter mörkrets inbrott, utan att ha brått.




Hanging Garden ligger på väg till det mer etablerade Sala Café. Ett fullgott alternativ med låga priser på mat och kaffe. Prydlig miniatur trädgård intill en porlande bäck.
















Camping och farmare, granne med CAMP Chiang Mai.







CAMP Chiang Mai har bara funnits ett par år, men har blivit väldigt populärt. Ligger helt lugnt och ostört från trafik och annat buller. Upplagt för mysiga kvällar med live music, Barbeque och smakfull kvällsbelysning. Till helgen väntades alla tälten bli fullbelagda - det är högsäsong.







Youdin Kindee Artist Homestay är en riktig pärla. Lite bohemisk miljö med vintage inredning och tavlor från Iran som ägaren själv tagit på semesterresor där. Dagen innan hade ett 100-tal studenter från Singapore rest hem efter en månads studerande och arbete med farming/jordbruksarbete. Redan samma dag kom civila gäster - som sagt det är högsäsong. Men stängt bara under april månad.








Allt detta ligger inom ett snävt område på randen till bergsmassivet och nationalparken Doi Suthep.





3 kommentarer:

  1. Otroligt bra! Högintressanta miljöer och riktiga finemangbilder. Fick du reda på varför tjejerna skulle hålla händerna bakom ryggen? Nåt straff ellerl nåt karaktärsdanande? Lite oroväckande med årskalven i bäcken, tjudrad i en ganska enkel liten bro. Blir han-hon (ser inte så bra längre) skrämd så ryker ju bron i ett naffs... Fridens från Storgotte

    SvaraRadera
  2. Händer på ryggen så ingen blir mätt långt före någon annan. Bonden hade koll på kon, med rep och rop. Kalven visade mer människoskräck än jag hade koskräck.

    SvaraRadera
  3. Tänk så många pärlor det finns att upptäcka runt Chiang Mai! De tycks aldrig ta slut....
    Fina bilder!
    /Lung Nok

    SvaraRadera