14 juli 2019

Tham Luang visit. Ett år efter dramat.

I torsdags, den 11 juli, var jag på besök i Mae Sai (Chiang Rai). Nästan på dagen ett år sedan dramat med fotbollspojkarna i grottan fick sin upplösning.

Efter en delvis skumpig bussresa (mycket vägarbete pågår mellan Doi Saket och Mae Kachan) var jag framme vid gränsstaden Mae Sai. Checkade in på förbokat hotell, hyrde mc (moped) och var snart framme vid utflyktsmålet som är en Nationalpark och kommer att bli en stor attraktion när alla tillbyggnader inklusive museum är färdigställda. I dagsläget är grottan stängd. Utanför syns inga spår från operationen, men viss utrustning lär vara kvar inne i grottan. Man funderar på att låta en del materiel vara kvar när väl grottan öppnas igen för allmänheten.



Det som redan är klart är statyn av den omkomne dykaren Saman Gunan med vildsvinen (vild boars) vid sina fötter. Och inne i en byggnad, en drygt 20 meter lång målning som sammanfattar "allt". Dessutom affischer och en stor tydlig karta med illustrationer av grottan och de olika kamrarna med mera.

















Vägarbete,
Highway 118.

Den delen av bergskedjan Doi Nang Non, som är grottans "tak".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar