20 september 2009

Sport Day 2009. Start kl 06.

Att motionera här i värmen är påfrestande. Cykling går väl an, det blir ju lite svalka av fartvinden. Fotbollsmatcher går dock ibland mitt på dagen i 30-35 graders hetta.
Tävlingslopp i löpning läggs förståeligt nog tidigt på morgonen (maratonloppet i december startade kl 04). Sport Day (lördag 12 september) var en löpartävling över 9 kilometer med start kl 06. Vid denna arla morgontid gick även munkarna sin dagliga runda för att erhålla mat för dagen.
Löptävlingen hade ett 1.000-tals startande, alltifrån seriösa och väl tränade atleter till mestadels promenerande motionärer. Fast deltagare kom från vida omkring fanns inga markeringar. Enda vägledningen var en motorcyklist som åkte före täten, vilken var så splittrad att en löpare, som jag uppskattade låg 4:a eller 5:a sprang fel. I slutet vek han in en väg för tidigt. Då jag cyklade efter och fick honom uppmärksammad på det vände han, men verkade tappa geisten totalt och blev omsprungen av flera. För övrigt var loppet likt andra efter målgång; med speaker, medalj, diplom, vätska och mat samt sent om sider prisutdelning.












2 kommentarer:

  1. Händer en hel del i Thailand. Längtar ner som attan Är det mycket regn där nere nu? Ha det
    Ingalill

    SvaraRadera
  2. Jaså du/ni längtar som ATTAN. Ja, men här får man vara uppe i OTTAN för att hinna med att se allt. Regnperioden här är ovanligt lindrig i år.
    /Red.

    SvaraRadera