03 mars 2011

Langen går. Munkar och civila hjälps åt vid tempelbygge.

Cementblandaren hade slutat fungera. Tombolan fick dras igång för hand för att få ut den blandningen som fanns kvar. Parallellt startade man att blanda cementen manuellt i ett stort kärl. Att den kom en nyfiken "farang" för att titta och fotografera mötte inget hinder, det bara höjde munterheten bland arbetarna.
Det byggs nytt och renoveras på många platser i Chiang Mai. Så även i tempel. Här har man ju också egen arbetskraft att ta till.



Ibland kan det trassla till sig, med lite spill som följd.

En våning upp fortsätter transporten, barfota.





Sista ledet i denna distributionen. Mycket bambu går det åt för att hålla ställningen.



2 kommentarer:

  1. Det här är ju allra bästa sortens Thailands-bilder, toppen helt enkelt! Tack! Visserligen inga sötnosar men jättebra ändå. Kvinnobristen är egentligen lite märkligt för kvinnlig arbetskraft ser man ju annars ofta på byggena här. Förmodligen får de inte komma nära de sedliga munkarna. Sen bara måste jag fråga hur du kunda ta bilderna uppifrån – försåvitt jag kan minnas har du inga vingar. Har du verkligen klättrat upp i tornet? Med kamera?! Faranger faller ju dagligen i hela Thailand men bör ju inte göra det bokstavligt....
    Men var ligger detta bildmässiga bygge? Kanske dags för en ordentlig Nokia-telefon! Goda hälsningar från f d bagargossen.

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det kvinnliga inslaget i arbetskraften påtaglig i byggena (se tidigare inslag). Men att vara i samma arbetslag som munkar vore kanske att överskrida oskrivna(?)lagar. Det var just det faktum att två munkar deltog, som gav iden att sprida bilderna på bloggen. Det var inte så att de, likt de gjorde med cementen, hissade upp mig. Jag tog den enklaste vägen, trapporna.
    Kan väl säga så mycket att det ligger innanför vallgraven, norra sidan. Närmare beskrivning lämpligast muntligen.

    SvaraRadera