14 mars 2011

National Elephant Day 13 Mars



Den trettonde mars är en högtidsstund för elefanter i Thailand. Då firas ELEFANTENS DAG. Och det är definitivt en högtidsstund även för alla besökare. Elefanten är landets Nationaldjur och vördas högt. Cykelklubbens söndagstur gick just denna dag till Maesa Elephant Camp (27 km från Chiang Mai), där detta firande hölls för tolfte gången.
En fantastisk syn. En stor buffe med bananer, ananas, vattenmelon, sockerrör med mera godsaker var uppdukat för elefanterna. De stora djuren, med varsin Mahout (elefantskötare) vandrade majestätligt nerför och in i "restaurangen" i en lång rad. Mäktigt och imponerande. Så många som 70 elefanter på en och samma gång gav en oförglömlig syn.
Fler bilder på facebook. (För att se bilderna i större storlek; klicka på dem. Både dessa och Facebook-bilderna.)

Denna cyklingen gav också ett bra besked om benen och allmänna fysiken. Jag var pigg hela backen uppför, likaså på väg tillbaka. Gott att veta nu när jag i dag (med tåg och kanske någon sträcka med färja) ger mig iväg söderut, till Krabi och Phuket, varifrån jag tänker cykla tillbaka, åtminstone till Hua Hin (likt förra året) eller ev. ännu längre upp mot Bangkok för att därifrån ta tåget hem igen till Chiang Mai. Det blir alltså magert med bloggande under den tiden. Håll till godo med dessa elefantbilderna.

Efter 23 km i flack terräng var de återstående 4 km uppför till elefant-campen.

Populärt bland barnen att ge elefanterna en förrätt.

Publik, stor 90% av stamfolk.
Förberedelser, maten styckas.




In i "matsalen". Festmåltiden kan börja.

Kolla där, och där. Flera barn var nyfikna och intresserade åskådare.

2 kommentarer:

  1. Intressant. Visste inte ens att det fanns en elefantens dag här, men det är klart det borde det göra. Försöker kanske åka dit nästa år, men tar nog MC då......om jag inte lyckats komma i din form vill säga......

    SvaraRadera
  2. MC eller cykel. Okey vilket som, det blir ett minnenvart besok.

    SvaraRadera