10 mars 2014

Söndagsutflykt Hot Spring, San Kampaeng

De varma källorna i cirka 30 km öster on Chiang Mai är ett populärt utflyktsmål.
Med restaurang, blommig vacker park, massage, hett vatten som sprutar ur jorden, varmt vatten som leds i bäckar och till bassänger. Speciellt kul för barnfamiljer att koka ägg nersänkta i korgar i den kokheta vattnet.

En ledig dag är det ofta mycket besökare från stan. I söndags tillkom cykelklubben med cirka 30-40 medlemmar. Efter en propagandacykeltur runt vallgraven och diverse stopp kom vi fram vid lunchtid. Några hade köpt med lite snacks som de åt medans fötterna fick ett varmt bad, andra köpte lunch på utvägen (fried rice för 30 baht). Alltid lika trevligt att hänga med det skojfriska cykelgänget på söndagar, fast för min del inte varje vecka nu för tiden. Engelsmannen David och jag tog en extra slinga runtom Mae On och en alternativ väg tillbaka via paraplybyn Borsang, där iskaffe, i kylande påse(!) satt perfekt. 79 km slutade trippmätaren på.

Thaifamilj med egen mat, nykokta ägg och öl.
Holländare, med frukt och sticky rice i bamburör.











Där är våran korg.

Dags att ta upp äggen, färdigkokta nu.

Vid ett tempel på hemvägen fick vi en påminnelse om den smala och den breda vägen i livet. 


En ny(?) innovation. Iskaffe i en plastpåse, med papperspåse runt och en annan plastpåse att hålla kaffet med.

4 kommentarer:

  1. Kan man lita på att fossingarna hamnar nedströms och äggen uppströms? Cykelklubben verkar kul, har de någon sektion för äldre villiga men inte så framgångsrika trampare? Villgott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Cykelklubben är till för alla, i söndags var det trampa-vatten-sektionen som hade utflykt. Någon man kan lita på är att om man doppar fötterna uppströms så blir dom brännskadade.

      Radera
  2. Vi har kokat ägg i varma källor i Chang Rai, ägg smakar gott hur man än kokat dom, trevligast var korgarna/behållarna till äggen. Riktiga små konstverk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Koka ägg i Chiang Rai eller Chiang Mai same same, not different.

      Radera