02 november 2019

Utflykt till det okända

Ett delmål på veckans scooterutflykt har sedan tidigare lockat till återbesök.
Ett annat i närheten lockade med sin outforskade lokalitet. Och även det stället vill man i fortsättningen gärna komma tillbaka till.


Ett gäng svenska knuttar gjorde en utflykt upp i bergen häromdan. För lunch. Och fika i för några av oss kända "Hobbitbyn" Phu Jaya Clay House.
Ingen hade tidigare varit vid tänkta lunchstället. Jag hade sett det på karta och fick besked per telefon dagen innan att de skulle ha öppet. Fast ingen kan man ta för givet, samtalet var på thai. Men när vi kom fram blev vi hjärtligt och vänligt mottagna. Och visst kunde de servera Ribs Barbeque inom tio minuter. Med vatten och öl i ishink i form av en plastspann. Till det bjöd mannen på hemmagjord örtwhisky.
Dannys RIBS Barbeque at Hupmok ligger alldeles intill "Hobbitbyn", dock inte helt lätt att varken se eller veta från stora vägen. Vägvisning via länkarna ovan visar positioner för den äventyrslystne.

Här kommer vi.
 Serveringsbaren, gjort av flaket till en "Songtaew".















Över till grannen, "Hobbitbyn" eller Phy Jaya Clay House som det heter på riktigt.
Också här glatt välkomnade av värden, som sålde neskaffe och juice för 20-25 baht.
Han lät oss fritt titta runt i byn och vid fikat berättade han lite om sitt liv. Han hade som ung fått chansen av jobba som waiter, servitör, flera år i USA. Men först efter en månadslång utbildning i Tyskland och en båtresa till Staterna i sjösluketillstånd. 








Här länken till mitt första besök i "Hobbitbyn". Väl värt ett klick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar