04 juni 2021

Doi Inthanon i blickfånget

Förra veckan utflykt med scooter. I torsdags med bil. Transportsträckan till Mae Wang, söderut från Chiang Mai var gemensam för båda turerna. Men efter Mae Win med elefanterna och de hiskeliga backarna svängde vi vänster med bilen mot Doi Inthanon och via Chom Thong raka vägen tillbaka hem.


 

Båda turerna blev cirka 180 kilmeter. Scooterturen var ansträngande, kanske var det orsaken till att ischias kändes några dagar senare. Bilturen betydligt bekvämare. Utfarten rattad av bilägaren Bengt, som överlät ratten till mig efter lunchen halvvägs. Alltså nästan 100 kilometer på mitt bilkörkonto.

Vid Mae Win stannade vi och plåtade turistattraktionen där man ordnar flodfärder på bambuflottar under turisttider. Nu öde men med möjlighet att shoppa. Visst underhåll pågår också i väntan på turister.



Stol(!) av bildäck och gummislangar.

Mae Win skola är så hjärtligt fin så vi stannade till, och fick en pratstund med lärarinnorna. Skolan ska öppna igen om två veckor efter att ha varit stängd på grund av covid. Skolan har 600 elever varar 300 långväga som bor kvar under skolveckan. Många av eleverna är hill tribes, bergsfolk.

En kul episod var då vi skulle ta en fika efter avtagsvägen till Doi Inthanon. Det lockande kafénamnet Lazy Man Coffee står som öppet på google map. GPSen förde oss in på en liten byväg men vi såg inget kafé. Frågade och blev visade. Såg ändå ingen kafé. Till slut följde en flicka med och visade på en logo högt upp från marken. En slö hund låg på gårdsplanen, men ingen människa syntes till, än mindre varken syn eller doft av kaffe. Det blev ingen fika, men en intressant och kul flopp i en avkrok.




Det blev dags för lunch i stället. Beställda Fried rice chicken blev kokt ris med blandade stekta grönsaker för mig. Ett missförstånd med väl så god behållning.

Restaurang och lanthandel.

Framför oss låg nu det stora bergsmassivet Doi Inthanon, landets högsta berg, 2565 möh.


Kaffe med denna utstikten mot, under regnperioden, ett mäktigt vattenfall.

En annan bil vi såg i torsdags.

Svårt att stanna och ta in alla vyer, detta ett snapshot från bilen.

Tre "knuttar" från lördagens tur.


1 kommentar: